Markt Algemeen Sponsoren Parkeren Route Contact        
 

 

De geschiedenis van de huidige Kloostermarkt gaat terug naar het jaar 1979. Daarvoor werd er ook wel een markt gehouden maar die was niet te vergelijken met de opzet van nu.

6 november 1978 staken een stel enthousiastelingen uit St.Jansklooster de koppen bij elkaar en werden de eerste stappen gezet om het jaar daarop voor het eerst weer een Kloostermarkt te organiseren. Een briljant idee kun je wel zeggen want van meet af aan was de markt een grote publiekstrekker die in de jaren erop steeds maar groter en gevarieerder werd.

Nog steeds lukt het, het bestuur van de Stichting Kloostermarkt om ieder jaar weer een gevarieerd programma samen te stellen, niet in de laatste plaats dankzij de vele trouwe vrijwilligers waarvan sommigen al vanaf de eerste markt meehelpen!

 


 De Kloostermarkt op Koningsdag is dan ook een niet meer weg te denken begrip geworden en het perfecte dagje uit voor iedereen die van sfeer en gezelligheid houdt!

Kijk hier voor het programma van de Kloostermarkt 2017

 

OVERZICHT MARKT


 

De totale lengte van de Kloostermarkt is ongeveer 2 km.
Het gemiddelde aantal bezoekers was de afgelopen jaren ca. 15.000 bezoekers!

Er zijn niet veel dingen op te noemen die niet verkrijgbaar zijn op de Kloostermarkt.
Met het indelen van de standhouders wordt altijd gekeken naar een zo evenwichtige samenstelling van alle marktwaar.

Van kleding tot speelgoed, van gereedschap tot boeken het is allemaal te vinden op de Kloostermarkt.

Ook enkele plaatselijke verenigingen of non profit organisaties zijn elk jaar aanwezig om hun spullen aan de man te brengen.

Ook voor een hapje of drankje kunt u kiezen uit tal van mogelijkheden. 

 

 

 

Voor de volledige opsomming van alle soorten artikelen die op deze dag verkrijgbaar zijn klikt u op onderstaand bestand.